ASIGURARI DE RASPUNDERE CIVILA – MALPRAXIS

 

asigurari locuinta valcea

Ce tipuri de asigurari de raspundere civila iti putem oferii

RASPUNDERI PROFESIONALE

Acopera o serie vasta de profesii, in special profesiile bine reglementate prin legi şi coduri de conduită profesionala. Cele mai uzuale sunt pentru medici (frecvent numita malpraxis), avocati, contabili, ingineri, arhitecti, notari, agenţi de asigurari, experti tehnici, asistenti medicali, etc.

RASPUNDERE CIVILA LEGALA FATA DE TERTI

Este asigurarea prin care orice persoana poate despagubi prejudicii aduse fara intenție altor persoane; persoanele nu trebuie să fie în relatii profesionale/contractuale sau de rudenie (trebuie sa fie terti), daunele trebuie sa fie produse fara intentie si sa existe o relație de cauza efect intre prejudiciu si persoana care trebuie sa despagubeasca.

Acopera și daune produse de bunuri aflate în proprietatea ta (de exemplu în apartamentul tau se poate rupe furtunul mașinii de spalat și asta duce la daune vecinilor) sau de animale aflate în responsabilitatea ta.

RASPUNDERI PENTRU AFACERI

O serie de afaceri pot fi asigurate pentru daune ce le pot produce clientilor proprii în desfasurarea activitatii, cum ar fi: unitatile de alimentatie publica, unitati de cazare, unitati sanitare, unitati scolare, saloane de cosmetica, furnizorii de servicii informatice (IT), etc.

ALTE RASPUNDERI

Daca esti chirias ai o raspundere fata de proprietarul cladirii în care stai cu chirie. Este recomandat sa ai o asigurare de raspundere a chiriasului fata de proprietar pentru a nu plati din buzunar daune majore produse din vina ta.

Exemplu de dauna produsa de chirias proprietarului: incendiul imobilului, incendiu provocat de neglijența chiriasului. Chiriasul devine astfel responsabil pentru dauna produsa: daca proprietarul are asigurare de bunuri, asiguratorul acestuia se va indrepta impotriva celui vinovat.

Simetric. proprietarul cladirii are o raspundere fata de chirasul sau pentru vatamari corporale sau pagube la bunuri.

Exemplu: un incendiu provocat de instalatia electrica a cladirii (pentru care proprietarul este responsabil) poate aduce vatamari corporale chiriasului și pagube la bunurile acestuia. Proprietarul va plati aceste daune chiar daca chiriasul are incheiata o polita de bunuri sau o polita de accidente/sanatate.

Incepeti cu o oferta personalizata gratuita

Formular cerere asigurari raspunderi civile

Acord GDPR

Intrebari frecvente

Ce este Asigurarea de Raspundere Civila (Malpraxis) ?

Reprezinta asigurare obligatorie pentru persoanele care desfasoara o activitate acreditata in domeniul medical (medicul, medicul dentist, farmacistul, asistentul medical si moasa) sau juridic (avocati, notari, contabili).

Cui i se adreseaza asigurarea Malpraxis?

Asigurarea Malpraxis este o Asigurare de Raspundere Civila si e destinata celor care desfasoara o activitate care, in cazul unor erori, ar putea afecta alte persoane.
Oricine poate gresi oricat de atent sau bun este in meseria lui. In cazul in care un profesionist greseste in meseria lui si greseala afecteaza alte persoane, el va trebui sa plateasca din buzunarul propriu banii pe care victima ii solicita. Asigurarea malpraxis l-ar scapa de aceasta grija.

Ce riscuri acopera Asigurarea Malpraxis?

Protejeaza pentru erori din culpa, neglijenta sau omisiuni in exercitarea profesiei. Intr-un astfel de caz persoana asigurata poate produce pagube materiale sau vatamari corporale a caror vindecare inseamna tratamente sau/si suferinta. Daunele se pot stabili si in urma unui proces in instanta, caz in care asiguratul va avea de suportat si costurile aferente

Ce beneficii am?

Asigurarea de raspundere civila profesionala iti ofera protectie financiara in cazul neindeplinirii obligatiilor profesionale, datorita comiterii unor erori, omisiuni sau neglijente ce au ca rezultat prejudicierea clientilor tai.

Calatoreste linistit in orice vacanta
Noi te asiguram!