ASIGURARI DE CALATORIE/MEDICALE VALCEA

Protejeaza-te de costurile medicale neprevazute in timpul calatoriei
Te ajutam sa gasesti asigurarea potrivita nevoilor tale, la pretul corect!

asigurari locuinta valcea

Ce tipuri de asigurari de calatorie/medicale iti putem oferii

asigurare calatorie valcea

ASIGURAREA SIMPLA DE CALATORIE

Asigurari necesare acoperirii cheltuielilor de urgenta din timpul unei calatorii in afara Romaniei. Se încheie pe durata calatoriei, pe un numar exact de zile. Pot fi obligatorii pentru obtinerea vizei în anumite tari.

Cand calatoresti in afara Romaniei pot aparea situatii neprevazute care sa necesite cheltuieli substantiale. Aceste cheltuieli pot fi acoperite de asigurarile de calatorie:

 • cheltuieli medicale de urgenta (de aceea este numita și ”asigurare medicala”)
 • distrugerea sau furtul bagajelor
 • raspunderea civila fata de terti
 • invaliditate in urma unui accident
 • intrerupere sau anulare a calatoriei
 • asistenta rutiera pentru vehiculul proprietate personala

IMPORTANT: Nu orice polita de calatorie acopera toate cheltuielile și riscurile de mai sus. Te vom ajuta sa gasesti pachetul cel mai apropiat de nevoile tale.

asigurare storno

STORNO

Asigurarea pentru returnarea costului pachetului turistic de care nu mai poti beneficia din cauza unui risc extern; uzual aceste riscuri sunt imbolnavirea ta, decese ale unor rude apropiate, afectarea locuintei de catre un risc major.

IMPORTANT!

Aceasta polita (sau clauza pe o polita de calatorie) nu se poate activa decat daca este cumparata simultan cu pachetul turistic sau la cateva zile de la achizitia acestuia.

Nu uita să iti asiguri locuinta cand pleci în vacanta!

Incepeti cu o oferta personalizata gratuita

Formular cerere asigurari calatorie

Acord GDPR

Intrebari frecvente

Ce este asigurarea medicala de calatorie?

Incheierea unei asigurari medicale de calatorie, indiferent ca pleci pentru cateva zile sau o perioada mai lunga, este un mijloc prin care te poți proteja de costurile pe care le poate aduce o eventuala imbolnavire sau accident pe perioada în care te afli în alta tara. Si asta pentru ca acordarea de ingrijiri medicale din strainatate poate ajunge și la cateva mii de euro.

Care este cea mai buna asigurare de calatorie?
Companiile de asigurari din Romania pun la dispoziția clientilor sai mai multe pachete de asigurări de calatorie care acopera diverse riscuri, inclusiv pierderea bagajelor sau anularea zborului.

Asigurarile standard, care sunt și cele mai ieftine, acopera situatiile de accident si imbolnaviri survenite neasteptat si imprevizibil si care pot necesita tratament chirurgical de urgenta, tratament ambulatoriu, spitalizare, medicamente, interventie chirurgicala, transport de urgenta sau repatriere.

Pachetele mai complexe includ și riscuri suplimentare in cazul in care practici, de exemplu, sporturi extreme ca alpinism, skydiving sau bungee-jumping, sau vrei sa te asiguri ca, daca zborul se anuleaza sau ti se pierd bagajele, vei fii despagubit.

Pret asigurare medicala de calatorie

Asigurarea medicala de calatorie se achita inainte si integral la emiterea politei, fie numerar, fie prin online, prin transfer bancar. Asigurarea medicala de calatorie este valabila numai pentru perioada si tara specificate.

Asigurarea medicala de calatorie se poate incheia pentru o perioada minima de 2 zile sau pe un an, daca ai planificate mai multe calatorii, dar care nu depasesc un anumit numar de zile.

Preturile pentru asigurarile standard, pentru o perioada de cateva zile, pornesc de la 20-25 de lei si pot depasi 40 de lei. Diferenta este data de riscurile acoperite care pot diferi de la o companie la alta.

Ce inseamna asigurarea Storno?

Asigurarea Storno acopera riscuri care pot afecta un concediu (o calatorie) în strainatate din momentul planificarii acesteia si pâna la momentul întoarcerii în tara: anularea plecarii, pierderea bagajelor, falimentul companiei aeriene etc.

Pot achizitiona aceasta asigurare persoanele fizice care au incheiat un contract de comercializare a pachetelor turistice cu o agentie de turism in vederea efectuarii unei calatorii.

De ce am nevoie de o asigurare Storno?

Indiferent unde calatoriti, asigurarea vacantei va ofera protectie impotriva evenimentelor neasteptate care va pot afecta calatoria.

 • Pentru ca exista situatii in care pur si simplu nu puteti pleca in calatorie avand o problema medicala, daune elementare sau un caz de urgenta care va obliga sa ramaneti acasa, chiar daca va ganditi ca puteti calatori oricum, indiferent ce se intampla.
 • Pentru ca in cele mai multe cazuri evenimentele neprevazute se intampla cu putin timp inaintea plecarii in calatorie, situatie in care costurile de anulare sunt adesea de 85-100% din pretul calatoriei.
 • Pentru ca o ruda se poate imbolnavi, este necesara prezenta dumneavoastra acasa si nu mai puteti calatori, chiar daca va ganditi ca nu aveti nevoie de asigurare pentru ca, pana acum, nu vi s-a intamplat niciodata nimic.

Produsul Storno este un pachet complex cu o multitudine de evenimente asigurate pentru a va proteja atat in cazul anularii, cat si in cazul intreruperii calatoriei.

Ce riscuri sunt acoperite?
 • Imbolnavire sau accident ce necesita spitalizarea de urgenta a asiguratului;
 • Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).
 • Incendiu sau jefuirea locuintei asiguratului;
 • In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.
 • Furtul sau pagube grave produse autoturismului asiguratului;
 • Furtul actelor de identitate necesare pentru efectuarea calatoriei;
 • Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.
 • Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.
 •  Concedierea neasteptata de catre angajator.
 • Decesul asiguratului sau a sotului/sotiei acestuia sau a unei rude apropiate;
 • Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri?

Asiguratul are obligatia sa notifice Asiguratorul despre producerea evenimentului asigurat.
Asiguratorul se obliga sa plateasca suma achitata de asigurat agentiei de turism pana la data evenimentului pentru evenimentele asigurate aparute în perioada de valabilitate a asigurarii corespunzatoare acestui risc (storno) si notificate Asiguratorului în termen de 48 de ore de la data producerii evenimentului asigurat. Daca notificarea nu este facuta in termen de 48 de ore, Asiguratorul poate reduce, în parte sau în totalitate, valoarea indemnizatiei de asigurare.

Dupa notificarea în 48 de ore a evenimentului Asiguratul este obligat sa depuna la Asigurator, în termen de maximum 5 zile calendaristice de la producerea evenimentului, urmatoarele documente:
– polita de asigurare în original;
– cererea de despagubire;
– copie a cererii de renuntare la pachetul de servicii turistice depusa la Agentia de turism la care a achitat integral sau partial pretul contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice, cu numarul de înregistrare dat de aceasta;
– copie a contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice încheiat cu Agentia de turism impreuna cu toate anexele acestuia (bon comanda, vouchere, etc) si valoarea penalitatilor aplicate la data anularii sejurului;
– dovada achitarii, integrale sau partiale, a pretului contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice factura si chitata în original.
Documentele doveditoare ale producerii evenimentului asigurat pot fi urmatoarele, dupa caz:
– copie a certificatului de deces si a certificatului medical constatator al decesului;
– raport medical detaliat, dovada spitalizarii (daca a fost cazul) si orice alte documente eliberate de institutii medicale autorizate conform prevederilor legale în vigoare;
– procese verbale, precum si orice alte documente eliberate de organele de Politie, Pompieri, etc;
– citatia emisa de organele Autoritatii judecatoresti;
– copia istoricului medical de la medicul de familie;
– orice alt document necesar solutionarii cererii de despagubire.
– factura de penalitati emisa de agentia de turism, asiguratului in cazul anularii calatoriei pachetului turistic in original, factura care nu va depasi suma achitata de asigurat pana la momentul producerii evenimentului asigurat.
Pentru evenimente medicale survenite in urma declansarii unei boli ale copilariei, sunt necesare si urmatoarele documente:
– scrisoare medicala de la medicul curant (care a stabilit diagnosticul),
– copie dupa reteta
– copie dupa bonurile fiscal de la farmacie cu dovada ca a fost cumparat tratamentul
– poze cu eruptia.
În cazul anularii calatoriei, cauzata de o problema medicala, Asiguratul are obligatia sa se supuna, la cererea Asiguratorului, unui control medical efectuat de catre medici agreati de acesta. În situatiile în care la originea cererii de anulare se afla alta persoana decât Asiguratul, acesta are obligatia de a face demersurile necesare astfel încât persoana în cauza sa se supuna, la solicitarea Asiguratorului, controlului medical efectuat de medicii agreati de acesta.

Calatoreste linistit in orice vacanta
Noi te asiguram!