ASIGURARI DE LOCUINTA

Obtine cea mai buna oferta pentru casa ta.
Te ajutam sa gasesti asigurarea potrivita casei tale, la prețul corect!

asigurari locuinta valcea

Ce tipuri de asigurari locuinta valcea iti putem oferii

asigurare pad valcea

ACOPERIRE STANDARD

asigurare obligatorie ( PAD )

 • cutremure.
 • alunecari de teren.
 • inundatii naturale.

Pretul unei polite de asigurare obligatorie a locuintei (PAD) este de 20 Euro pentru majoritatea locuintelor, sau 10 Euro pentru casele din chirpici.

Cine are nevoie de Asigurarea PAD?

Avand in vedere ca legea o impune, toti posesorii de imobile sunt obligati sa si le asigure cu o asigurare PAD.

asigurare facultativa valcea

ACOPERIRE PREMIUM

asigurare facultativa ( PAJ )

 • incendiu.
 • trasnet.
 • explozie.
 • caderi de corpuri
 • fenomene atmosferice (furtuna, grindina, ploaie torentiala, inundatie, viitura, greutatea stratului de zapada/gheata, avalansa, etc.)
 • coliziunea cu autovehiculele si vandalismul
 • apa de conducta si refularea acesteia
 • furt si distrugeri provocate odata cu acesta
 • scurtcircuit
 • avariile centralelor termice
 • raspundere civila fata de terti
 • alte tipuri de daune, in functie de nevoile fiecaruia

Incepeti cu o oferta personalizata gratuita

Formular cerere asigurari locuinta

Acord GDPR

Intrebari frecvente

Ce este polita de asigurare PAD a locuintei?
Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale obligatorie si acopera daunele produse de inundatii, cutremure sau alunecari de teren asupra locuintelor.
Cine plateste despagubirile in caz de cutremur, alunecare de teren sau inundatie?
In cazul producerii unuia din riscurile asigurate prin polita obligatorie, trebuie sa va adresati agentului care v-a vandut asigurarea. Dosarul de dauna va fi intocmit de firma de asigurari care v-a vandut polita, apoi transmis la PAID, de la care veti primi despagubirea.
Este obligatoriu sa imi asigur locuinta?
Da. Polita de asigurarea obligatorie a locuintei 🏡, denumita PAD, reprezinta polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale 🌋 iar prin legea nr. 260 / 2008 fiecare proprietar de locuinta este obligat sa detina PAD.
Ce se intampla daca nu inchei o asigurare obligatorie de locuinta?

In situatia in care nu inchei polita de asigurare obligatorie, locuinta ta nu este asigurata impotriva dezastrelor naturale. 🙁
De asemenea, conform prevederilor legale, organele specializate pot sanctiona aceasta abatere, prin amenzi. 🙅

Ce este Asigurarea Facultativa de Locuinta?
Asigurarea facultativa a locuintei si/sau bunurilor continute in aceasta este una dintre cele mai importante asigurari non-viata pe care le poti incheia ca persoana fizica.
Fenomenele naturale, calamitatile, incendiul, explozia pot distruge agoniseala de o viata a unei familii. Daca pentru prevenirea incendiului sau exploziei exista astazi solutii tehnice din ce in ce mai perfectionate, inundatiile sau cutremurele sunt practic imposibil de prevenit sau de evitat.
Pe scurt insa, asigurarile facultative de locuinte sunt produse specifice ale companiilor de profil, prin care se pot asigura apartamente, case sau imobile in intregime impotriva producerii anumitor riscuri prevazute in contractul de asigurare. Acoperirea oferita prin intermediul politei vine in schimbul platii de catre contractantul asigurarii a unei prime, reprezentand costul asigurarii.
Ce riscuri acoperă polita de asigurare facultativa?

Riscurile acoperite sunt diverse si complexe, principalele fiind dezastrele naturale (cutremur, inundatii, alunecări de teren), fenomenele atmosferice (furtuna, vijelie, grindina), pagubele produse accidental imobilului (incendiu, traznet, explozie), precum si alte riscuri optionale oferite de catre companiile de asigurare din Romania.

Ce trebuie sa fac in cazul producerii evenimentului asigurat?
In cazul producerii evenimentului asigurat trebuie notificata in cel mai scurt timp societatea de asigurari. In urma notificarii, societatea va dispune vizita de constatare a daunei si iti va comunica ce documente sunt necesare pentru intocmirea dosarului de despagubire.
Daca detin polita PAD mai trebuie sa inchei / reinnoiesc asigurarea facultativa?
Polita de asigurare obligatorie a locuintei ofera protectie impotriva riscurilor de cutremur, inundatie si alunecari de teren pentru suma maxima 20.000 Euro, iar pentru ca imobilul sa fie asigurat pentru intreaga sa valoare si impotriva tuturor riscurilor care ar putea produce daune majore, inclusiv totale, este necesara incheierea / reinnoirea politei de asigurare facultativa a locuintei.

Protejeaza-ti investitia prin asigurarea de locuinta PAD sau Facultativa